Eslövs kommun logotyp

Eslöv vill ha sju nya cykelvägar

Sju cykelvägar prioriteras i Eslövs kommun de närmaste åren. Det framgår av en redovisning som kommunen lämnat till Trafikverket.
De sträckor utmed statliga vägar som kommunen prioriterar är Örtofta-Eslöv, Stockamöllan-Hasslebro, Stabbarp-Bosarp, Flyinge-Flyinge kungsgård, Gryby-Eslöv, trafikplats Gårdstånga och Östra Asmundtorp-Trollenäs.

Byggandet av cykelvägen Örtofta-Eslöv ska delvis samordnas med ledningsarbeten. Delen Örtofta-Sveaborg är redan projekterad och ska byggas i år.

Cykelvägen Stockamöllan-Hasslebro är en förlängning av den befintliga cykelvägen Billinge-Stockamöllan. Cykelvägen ska enligt planerna byggas 2014.

Sträckan Stabbarp-Bosarp är olycksdrabbad och cykelvägen behövs för att öka trafiksäkerheten. Ökad säkerhet är också motivet för cykelvägen Eslöv-Gryby.

I Gårdstånga behövs en cykelväg när hållplatsen för Skåneexpressen byggs. I Flyinge kan cykelvägen kombineras med befintlig ridväg.

Cykelvägen Östra Asmundtorp-Trollenäs är en viktig länk i ett stråk mellan Eslöv och Marieholm. När satsningen kan genomföras är inte klart.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler