Eslövs kommun logotyp

Eslövshallen invigd på riktigt

Från hårda och kalla golv, inga speglar, dålig luft, illa lukt, trista bänkar och noll kiosk. Till ljust och fräscht, varma och goa golv, fina omklädningsrum, flera kiosker och många speglar. Nu ha en dröm har gått i uppfyllelse. Nu har eleverna på Norrevångsskolan äntligen fått inviga sin nya idrottshall - Eslövshallen.
– Nu har vi fina skollokaler, en härlig utemiljö och en fantastisk idrottshall. Vi är verkligen lyckligt lottade, konstaterade Kari Sälgfors, nytillträdd rektor på Norrevångsskolan.

Klippte band och lyssnade på tal 
400 elever från Norrevångsskolans grundskola sjöng, lyssnade på tal, klippte band och applåderade för sin nya idrottshall som invigdes på torsdagsförmiddagen. Och kommunstyrelsens ordförande Cecilia Lind fick hålla sitt andra invigningstal för hallen.
 
– Nu är den invigd på riktigt. Den gamla Norrevångshallen blev drygt 40 år men vi hoppas att Eslövshallen ska bli minst 50. Nu får ni ta hand om den, var rädda om den och ha framförallt väldigt roligt i den. Lova mig det, menade Cecilia Lind.

En dröm i uppfyllelse 
Eleverna i klass 6 överraskade resten av publiken med att  framföra ett litet skådespel om just känslan av att slippa plasthallen för att istället kunna idrotta i nya Eslövshallen.
 
– Ända sedan det brann 2010 har vi drömt om denna dag. Vi kommer inte att sakna plasthallen med sina hårda golv, dåliga lukt, dyrt och allt annat tråkigt. Nu har vi istället fått, kanske inte allt vi drömt om, men det är en dröm som idag går i uppfyllelse, konstaterade eleverna och fick varma applåder.

Att få vara tillsammans
Musiklärare Ingemar Tågerud ledde torsdagens invigningsprogram och framträdde för dagen tillsammans med två kollegor med en egenhändigt skriven text till melodin "We are all the Winners". I refrängen konstaterade trion att alla invigningsdeltagare för dagen var vinnare.
 
– Och att vi får vara tillsammans här, det betyder mest!

Norrevångsskolans invigning av Eslövshallen.

Rektor Kari Sälgfors och grundskolechef Johan Lundgren, med Wilmer och Alice, klippte Norrevångsskolans invigningsband för Eslövshallen. Foto: Carin Svensson Krüger/Eslövs kommun

Norrevångssskolan inviger Eslövshallen.

För sexorna på Norrevångsskolan gick en dröm i uppfyllelse är de fick inviga Eslövshallen. – Vi kommer inte att sakna plasthallen, konstaterade de.

Norrevångsskolan inviger Eslövshallen.

Fem elever från årskurs sex bjöd på riktig skönsång under invigningen.

Norrevångsskolans invigning av Eslövshallen

936 sittplatser finns i A-salen i nya Eslövshallen.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler