Eslövs kommun logotyp

Eslöv samarbetar med Mentor Sverige

Eslövs kommun har ingått i ett samarbete med den ideella organisationen Mentor Sverige som tillsammans med kommunen och volontärer arbetar med att förebygga droganvändning och våld bland ungdomar.
Genom mentorprogrammet kan vuxna engagera sig för ungdomar och ge dem kraft att växa, genom sitt personliga engagemang. Mentorerna är vanliga vuxna, över 20 år som vill engagera sig för en ungdom. Mentorskapet är ett strukturerat program som sträcker sig över tolv månader och består av regelbundna träffar mellan en ungdom och en vuxen.
 
Fika, plugga och besöka mentorns arbetsplats är vanliga aktiviteter för mentorn och ungdomen. Viktigt är att mentorn kan respektera och lyssna. En vuxen kompis, helt enkelt. Mentorerna väljs ut genom bland annat intervjuer och kvinnor matchas med tjejer och killar får en manlig mentor.
 
Mentor Sverige är en del av Mentor International som arbetar aktivt i ett flertal länder för ungas hälsa. Metoden bygger på att fokusera på det positiva och att tidigt satsa på de skyddsfaktorer som gör att en ung människa inte hamnar snett. Forskning visar att en av de främsta förebyggande faktorerna är goda relationer med vuxna: föräldrar, lärare, släkt och andra vuxna.
 
Mentorprogrammet ger ungdomar kraft att växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt. Syftet är att genom positiva vuxenkontakter få stärkt självkänsla som gör det lättare att motstå destruktiva beteenden.
 
Läs mer om hur du kan bli mentor för en ungdom i Eslöv på: www.mentor.se

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler