Eslövs kommun logotyp

Eslöv nummer 14 ibland årets idrottsstäder

Eslöv landade på 14:e plats av totalt 40 kommuner när SVT Sport för tredje gången placerade "Sveriges bästa idrottstad"under SM-veckan i Halmstad. De fyra första placeringarna avgörs senare under SM-veckan.
Det är tredje året i rad som SVT Sport delar ut priset för "Sveriges bästa idrottsstad". Första gången 2011 vann Örebro priset. Förra året var det Göteborg som segrade i hård kamp med Umeå och Solna.

Eslöv är i år med för första gången. Totalt är det 40 kommuner i landet som har kvalificerat sig till att tävla om priset. Kriterierna är att kommunen ska ha minst fyra elitlag i 23 av landets största sporter (olika graderingar för varje sport) och att ett av lagen måste spela i högsta serien i någon av de åtta största sporterna.

Nytt för i år är att framgångsrika klubbar i individuella idrotter som friidrott, orientering, simning och skidor även räknas in i undersökningen.

Åtta kommuner som inte klarade kriterierna ifjol gör det i år, fyra kommuner försvinner från omröstningen. Bland de nya finns hockeyns SM-guldstad Skellefteå och så bordtennismeckat Eslöv. De kommuner som inte klarade kriterierna i år är Uddevalla, Gotlands kommun, Örnsköldsvik och Tyresö.

Alla kandidaterna


Här är de 40 kommuner som htävlar om titeln Sveriges bästa idrottsstad 2013:
Borås, Botkyrka (ny), Eskilstuna, Eslöv (ny), Falkenberg, Falun, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Huddinge (ny), Jönköping Kalmar (ny), Karlstad, Kristianstad, Leksand, Linköping, Luleå, Lund, Malmö, Nacka (ny), Norrköping, Partille, Piteå, Sigtuna (ny), Skellefteå (ny), Skövde, Solna, Stockholm, Sundsvall, Södertälje, Täby, Umeå, Uppsala, Varberg (ny), Västerås, Växjö, Ängelholm, Örebro och Östersund.

Eslöv nådde alltså en 14:e plats ibland de 40 tävlande. De fyra bästa placeringarna är inte klara. Den kommun som blir landets bästa i år meddelas senare.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler