Eslövs kommun logotyp

Dags för trygghetsdag i Löberöd

Fredag den 13 september genomförs "Trygg i Löberöd". På förmiddagen utbildas skol- och förskolebarn och även pensionärer som bor hemma får en anpassad brandskyddsinformation. På eftermiddagen erbjuds alla nyfikna löberödsbor att ta del av aktiviteter och information i brandskydd.
Arrangörer på fredag är Räddningstjänsten Syd tillsammans med Eslövs kommun och en lång rad olika organisationer.

Det är samtliga elever på Ölyckeskolan som kommer att utbildas i brandskydd under förmiddagen. Samtidigt kommer pensionärer erbjudas möjligheten. Även utbildningen för dem kommer att genomföras på Ölyckeskolan.

På eftermiddagen, klockan 14.00-18.00, blir det prova på, aktiviteter och information i massor på Ölyckeskolans idrottsplats. På idrottsplatsen får unga och gamla besökare prova på att släcka bränder med släckare och brandfilt, spruta med vattenslang, provsitta brandbilar och polisbilar, titta in i ambulanser och träffa såväl sotare som Räddningstjänstens Syds maskot Flammy. Trygghetsdagen vänder sig till löberödsbor i alla åldrar.

Löberöd är den tredje orten i sydvästra Skåne som står värd för en liknande utbildningsdag. Först ut var Stångby 2011 och förra året var det Oxies tur. Syftet är att öka invånarnas kunskap om att förebygga olyckor och få dem att handla rätt om något ändå skulle inträffa.

Förutom Räddningstjänsten Syd och Eslövs kommun medverkar Röda korset i Löberöd, VA SYD, Löberöds IF, SPF Löberöd, Svenska kyrkan i Löbeörd, Civilförsvarsförbundet, Löberöds Hembygdsföreningen samt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap finns också på plats.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler