Eslövs kommun logotyp

Besök från Uganda till Eslöv

På måndag den 24 juni kommer fyra tjänstemän från kommunen Lugazi i Uganda till Eslöv för att få insyn i avfallshantering och strategisk kommunikation. Besöket sker inom ramen för det pågående projekt som Eslöv genomför tillsammans emd Lugazi, finansierat av Sida via ICLD.
Samarbetet mellan Eslöv och Lugazi ska leda till hållbar avfallshantering och ge invånarna ökad kunskap om miljöfrågor. Båda projekten ska pågå i tre år. Bidragen till de båda projekten är en del av svenskt bistånd och finansieras av Sida. Totalt handlar det om nära fyra miljoner kronor.

Att just Eslöv har fått möjligheten att ingå partnerskap med Lugazi i Uganda kommer sig av att Eslöv har ett välkänt miljöarbete i framkant och mycket erfarenheter att dela. Samtidigt söker kommunen ny kunskap och nya perspektiv på förnyad energi och ett nödvändigt globalt perspektiv på miljöfrågorna.

De fyra tjänstemännen från Uganda anländer alltså till Eslöv på måndag, de återvänder till sitt hemland fredag den 28 juni. Under sitt besök här kommer de att få delta i studiebesök och även utbildas i avfallshantering och strategisk kommunikation.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler