Eslövs kommun logotyp

Bergaområdet säljs för 201 miljoner

Kommunfullmäktige i Eslöv sa enhälligt ja till att kommunala Eslövs Bostads AB säljer Bergaområdet till Mälö Fastigheter för 201 miljoner kronor.
Priset på bostadsområdet bygger på tre oberoende värderingar. Värdet beräknades till 207 miljoner kronor. Från den summan dras skatt på sex miljoner.

- Det här är bra för Eslöv, sa kommunalrådet Henrik Wöhlecke i fullmäktige. Vi får in en ny aktör och det bidrar till ökat intresse för Eslöv.

- Affären innebär också att Eslövs Bostads AB får möjlighet att agera på det sätt vi vill. Bolaget kan bygga fler bostäder, både i centralorten och de mindre orterna.

Fullmäktiges ja innebär att Mälö Fastigheter övertar Bergaområdet den 1 november. Eslövs Bostads AB ska fortsätta den tekniska förvaltningen av området.

Kommunfullmäktige godkände också enhälligt att Eslövs Bostads AB köper kvarteret Sädesärlan öster om stationsområdet för drygt 15 miljoner. På området ska drygt 90 lägenheter byggas.

Även en tredje affär fick fullmäktiges godkännande. Eslövs Bostads AB köper delar av bibliotekskvarteret i centrala Eslöv för 31,5 miljoner av HSB.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler