Eslövs kommun logotyp

24 lägenheter byggs på Bäckdala

BoKlok Housing AB har fått bygglov att uppföra fyra flerbostadshus med sex lägenheter i varje på området Bäckdala i sydvästra Eslöv. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beviljade bygglovet vid sitt sammanträde på onsdagen.
– Bygglovet gällde egentligen om BoKlok ska få bygga med fasadmaterial trä istället för putsat, som det ursprungliga bygglovet gällde. Vi sa ja eftersom vi är angelägna om att det byggs fler lägenheter i Eslöv, konstaterar Peter Melinder (M), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Eslöv.
 
Centern och Sverigedemokraterna reserverade sig dock från beslutet och menade att BoKlok:s begäran om att få byta fasadmaterial var en för stor avvikelse.
 
De nya BoKlok-fastigheterna ska uppföras på Mullbärsgatan, Flädergatan och Morellgatan. Lägenheterna kommer att omfatta två, tre och fyra rum och kök. De mindre blir drygt 50 kvadratmeter och de större drygt 80 kvadratmeter. Bostadstypen är bostadsrättslägenheter.
 
Satsningen på bostäder på Bäckdala-området i sydvästra Eslöv pågår för fullt. Där finns tomter för både friliggande villor och enhetlig bebyggelse.

Redan nu har BoKlok byggt och sålt totalt 16 lägenheter i det kvarter av Bäckdala som ligger närmast Västerdala-området. Intresset för dessa lägenheter var redan från början mycket stort. BoKlok bygger enkelt enligt en färdig mall. Det innebär att bygget går snabbt.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler