Eslövs kommun logotyp

Trångt, trångt vid företagsutställning

Trångt, tidvis riktigt trångt, är beskrivningen för årets företagsutställning på Stora torg. Ett 60-tal företag och organisationer passade på att presentera sig för varandra och för Eslövsborna som också lät sig väl smaka av allt det goda som Eslöv har att ge.
– Som i de flesta kommuner är just kommunen den största arbetsgivaren men i Eslöv finns faktiskt mer än 60 procent av våra arbetstillfällen i det privata näringslivet, i våra stora och mindre företag. Förra året beslutade vi att aktivt arbeta för att utveckla samarbetet med näringslivet med ambitionen om att bygga ett aktivt och blomstrande näringsliv. Näringslivsdagen, som redan har blivit en viktig mötesplats för företagare och allmänhet, är en del i detta, konstaterade Henrik Wöchlecke, kommunalråd i Eslöv, i sitt invigningstal som följdes av en fanfar framförd av ungdomar från Kulturskolan.
 
Året näringslivsdag i tre delar
Näringslivsdagen "Därför Eslöv" anordnades för första gången under jubileumsåret förra året.  Både den publika mässan och seminariedagen blev då en succé.

Årets näringslivsdag innehöll tre delar; företagsutställningen i ett stort tält på Stora torg, en rad seminarium direkt riktade till näringslivet på Hotell Stensson och en glittrande galamiddag på torsdagskvällen där bland annat företagarna korade årets företagare och årets hedersmedborgare utsågs.

Temat för årets arrangemang var hållbarhet i flera aspekter — ekonomisk, ekologisk och social. Seminarierna som genomfördes i Hotell Stensson, som i det närmaste var fullsatta, förtydligade också temat för dagen då de handlade om hållbart ledarskap och ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

Stort intresse för föresläsningar
I näringslivsdagen ingick också två föreläsningar om Eslövs industrihistoria. Hans Bertil Hansson, Eslöfs museiförening och Lars Tengberg, Eslövs folkhögskola, delade med sig av sina kunskaper i också här så gott som fullsatta salonger.

Livsmedelsföretagen har alltid varit en viktig del i näringslivet i Eslöv. Vid företagsutställningen bjöd företagen på smakprov ur sina sortiment. Framför borden med korvar, majonnäs och danska rågbröd ringlade sig köerna långa. Överhuvudtaget var det bitvis riktigt trångt mellan informationsborden, intresset från allmänhetens sida för företagsutställningen var mycket stort under hela dagen.

Företagsutställning under näringslivsdagen på Stora torg i Eslöv

Trångt, trångt var det på företagsutställningen på Stora torg under torsdagen. Foto: Ulf Axelsson/Eslövs kommun

Många tog del av föreläsningarna om Eslövs industrihistoria med Hans Bertil Hansson och Lars Tengberg.

Många tog del av föresläsningarna om Eslövs industrihistoria med Hans Bertil Hansson och Lars Tengberg. Foto: Ulf Axelsson/Eslövs kommun

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler