Eslövs kommun logotyp

Stora delar av kommunens datasystem igång

Stora delar av Eslövs kommuns datasystem är åter igång. Ännu återstår dock en hel del arbete innan samtliga verksamheter kan helt återgå till det normala. Vi ber om överseende för att hanteringen av vissa ärenden kan fördröjas ytterligare.
Samtliga datorer inom den kommunala organisationen har varit avstängda sedan i onsdags. En virusattack mot kommunens datasystem konstaterades vid klockan 10.00 på förmiddagen och samtliga användare blev direkt uppmanade att stänga sina datorer.

Under fredagen hade kommunens it-avdelning kommit så långt i hanteringen av viruset att samtliga verksamhetssystem inom den kommunala organisationen kunde kontrolleras. Kontrollen har fortsatt nu på måndagsmorgonen och från cirka klockan 09.30 har de användare som arbetar vid en terminal fått klartecken till att återgå till sina arbeten.

Under resten av måndagen och tisdagen kommer övriga av kommunens användare, de som arbetar vid så kallade stationära och bärbara datorer, att ges klartecken till att åter starta sina datorer.

Sedan virusattacken mot Eslövs datasystem har Eslövs kommuns hemsida kontrollerats. Det finns inga tecken på att viruset nått hemsidan.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler