Eslövs kommun logotyp

Samarbete ska stärka kontakterna mellan Eslöv och Malmö högskola

Ett nytt samarbete mellan Eslövs kommun och Malmö högskola ska utveckla kontakterna mellan parterna och innebär att Eslöv får en ny kommundoktorand. På sikt ska detta också leda till kompetensutveckling för Eslövs kommuns anställda.
– Samarbetet kommer att ge ett antal föreläsningar av forskare, utredningar, examensarbeten och annat i reglerad form som kommer att bidra till en kvalificerad kompetensutveckling av våra medarbetare. Ett synnerligen intressant projekt som vi säkert kan lära oss en hel del av, konstaterar Elsa von Friesen, personalchef i Eslövs kommun.

Social verksamhet för unga
Det är Josef Chaib som från den 1 september kommer att vara anställd som doktorand vid Malmö högskola och påbörja forskarstudier i statsvetenskap vid Lunds universitet. Josef Chaib är idag anställd vid kommunledningskontoret och kommer även att under projektets gång arbeta deltid för Eslövs kommun.

– Jag kommer att fokusera särskilt på samverkan inom sociala verksamheter för unga, och hur rollerna förändras för tjänstemännen där. Det ska bli mycket intressant, säger Josef Chaib.

Stort intresse för Eslöv och andra
Forskningsprojektet syftar till att beskriva samverkan i offentlig förvaltning. Totalt ingår tre forskare och två doktorander, vid Malmö högskola och Lunds universitet, och det är huvudsakligen finansierat av Vetenskapsrådet.

– Det här är någonting jag haft tankarna på länge och det känns väldigt roligt att det nu blir verklighet, säger Josef Chaib.

– Dels känns det spännande och stort för mig personligen, men jag ser också mycket fram emot att vara med och bidra till ett forskningsprojekt som jag tror kommer att vara av stort intresse både för Eslöv och andra kommuner.

Samverkan sedan tidigare
Samverkan med forskarvärlden är egentligen inget nytt för Eslövs kommun.

– Det är någonting vi gör sedan tidigare inom till exempel skolan och omsorgen. Möjligheter som dessa ska vi ta vara på och vara stolta över, menar Elsa von Friesen.

Josef Chaib, Eslövs kommun

Ett nytt samarbete mellan Eslövs kommun och Malmö högskola ska utveckla kontakterna mellan parterna och innebär att Eslöv får en ny kommundoktorand i Josef Chaib. Foto: Ulf Axelsson/Eslövs kommun

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler