Eslövs kommun logotyp

Partnerskap om demokrati och miljö

Eslöv och Lugazi i Uganda kan bilda partnerskap kring demokrati och miljö. Det blev resultatet av en veckas överläggningar.
Fyra representanter för Lugazi i Uganda besökte Eslöv för diskussioner kring partnerskap. Tidigare har representanter för Eslöv besökt Lugazi.

— Besökarna presenterade många områden för ett partnerskap, säger projektledaren Magnus Månsson. Vi ägnade många timmar åt att ta fram underlaget för en plan.

— En viktig del är att förändra attityder. Uganda är 50-100 år efter Sverige när det gäller synen på kvinnor men även synen på delaktighet.

Det ena projektet som planeras är att inom ett valdistrikt i Lugazi arbeta för att öka medvetenheten om miljö och jämställdhet, att få fler delaktiga och öka förtroendet för politikerna. I området bor cirka 7000 personer.

— Vi kommer att arbeta med skoleleverna och deras föräldrar. De som deltar i arbetet kommer att få erfarenheter som de kan ta med sig hem och sprida här.

Det andra projektet är mer konkret. Det handlar om att utforma en soptipp så att den inte förorenar omgivningarna. Hantering av lakvatten är en del.

— När vi besökte Lugazi fick vi information om planer på en ny tipp på sluttningen i en vacker dalgång. Nere i dalen finns en å som kan förorenas.

Utbytet med Lugazi har ingått i en förstudie som finansierats av SIDA, Styrelsen för internationellt utvecklingsarbete. Nu ska planerna för de båda projekten sammanställas och politikerna ta ställning till om en ny ansökan ska skickas till SIDA. Kostnaden för projekten beräknas till 1,3 miljon kronor.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler