Eslövs kommun logotyp

Midsommarfirande i Eslövs kommun

Midsommarfirande anordnas på flera platser i Eslövs kommun den 22 juni. Dans kring midsommarstången, folkdans och musik ingår.
I Eslöv anordnas traditionellt midsommarfirande vid Trollsjön. Arrangemanget startar klockan 15 och pågår till 17. Det blir sång och danslekar tillsammans med Ringsjögillet och Harpolirarna. Arrangör är Kultur & Fritid.

I Kungshult anordnas midsommarfirande på idrottsplatsen. Arrangemanget inleds klockan 10 med att deltagarna klär en midsommarstång med medhavda blommor. Därefter blir det dans och lekar och som avslutning fika. Arrangör är Kungshults byalag.

I Löberöd anordnas traditionellt midsommarfirande på torget. Det inleds klockan 9 med att deltagarna hugger grönt. En timme senare kläs stången. Firandet startar klockan 11 med dans kring stången med Sköna Bönor. Arrangör är Löberöds hembygdsförening.

I Marieholm anordnas firande i Sundelius park. Stången kläs med start klockan 10. Firandet startar klockan 14 med dansuppvisning och därefter dans kring midsommarstången med Klippan Amatörernas folkdanslag. Arrangör är Marieholms byaförening.

I Stockamöllan inleds arrangemanget klockan 9 med att stången kläs. Två timmar senare blir det tåg till ängen, där stången reses. Dansen kring midsommarstången startar klockan 16. Arrangör är Möllerikeföreningen.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler