Eslövs kommun logotyp

Matserveringen på Karidal upphör

Matserveringen på Karidal upphör från och med 1 oktober 2012. Anledningen är att antalet lunchgäster är för få, cirka 30 gäster per dag. Det är inte tillräckligt för att få restaurangen att gå runt ekonomiskt.
Vård och Omsorg köper idag tjänsten att servera mat på Karidal av förvaltningen Service och Teknik. Detta sedan den privata aktör som tidigare drivit restaurangen tvingats att lägga ner verksamheten på grund av dålig lönsamhet.

Vård och Omsorg har försökt få andra aktörer att driva restaurangen på Karidal, men inte lyckats.
 
Kontraktet med Service och Teknik löper ut den 30 september 2012 och kommer inte att förlängas.
 
— Det är inte ekonomiskt försvarbart för oss att betala för restaurangen på Karidal när det är så få personer som köper sin lunch där, säger Tony Hansson, ordförande i vård- och omsorgsnämnden.   
 
— Vård och Omsorg har ett uppdrag att leverera mat till dem som inte själv kan laga mat eller ta sig till en restaurang. Den service som då kan beviljas är matdistribution. Matdistribution innebär att man får färdiglagade matportioner levererade hem, säger Tony Hansson.
 
Efter 1 oktober 2012 kommer Vård och Omsorg att ha ett café på Karidal. Öppettiderna för caféet blir måndag till fredag klockan 10.00—15.00.
 
För den som önskar äta lunch ute är restaurangen på Kärråkra i Eslöv och på Ölycke äldreboende i Löberöd öppen dagligen. Restaurangerna vid Trollsjögårdens äldreboende och Majkens restaurang i Stadshuset är öppen måndag till fredag.
 
Övriga verksamheter i aktivitetshuset Karidal påverkas inte. Vård och Omsorg kommer fortsatt att driva aktivitetsverksamhet och arbeta för att skapa en plats för social samvaro. 
 
För mer information om aktivitetshuset Karidal kontakta Eva Fernandez, enhetschef.
Telefon 0413-641 81
E-post eva.fernandez@eslov.se
 
För information om matdistribution, och andra biståndsbedömda insatser, kontakta Vård och Omsorgs vägledare. Telefontid måndag till fredag klockan 08.00—12.00.
Telefon 0413-629 30  
E-post vagledarevoo@eslov.se

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler