Eslövs kommun logotyp

Kvalitetsdag för lärandets under

En hel dag för lärandets under. Under måndagen höll förskoleverksamheten i Eslövs kommun en kvalitetsdag i Medborgarhuset med en rad intressanta föreläsningar och workshops.
– Mycket inspirerande. Vi har sett så mycket roligt och intressant som vi kan plocka med oss "hem" till våra förskolor. Samtidigt som vi har fått visa upp det vi själv har jobbat mycket med tillsammans med våra barn. Jag hoppas verkligen att kvalitetsdagen kommer tillbaka som arrangemang, säger Iréne Månsson, Nunnebo förskola.

Intresse och nyfikenhet 
Måndagens kvalitetsdag var den första för förskoleverksamheten i Eslöv. Syftet med dagen var att visa upp det lärande som dagligen sker i förskoleverksamheten i kommunen. Ett lärandet som ska utgå från barnens intresse och nyfikenhet, två viktiga förutsättningar för att lärandet ska vara lustfyllt.

En rad intressanta föreläsningar kring bland annat lekens betydelse för lärandet, dramapedagogik, forskning om förskolan och modersmål avlöste varandra under hela kvalitetsdagen. De var alla flitigt besökta av personal från förskoleverksamheten både i och utanför kommunen.

Ansvar för gemensamma regler 
Till detta ett 20-tal workshops och utställningar där enskilda förskolor visade upp sina projekt och arbeten för det aktiva lärandet. Strävansmål som syftar till att ge barnen möjlighet att ta till sig nya begrepp och utveckla sina intressen för bland annat skriftspråk. Och också flera exempel på hur barnen löser matematiska problem och hur de utvecklas sin förmåga att bygga och skapa. Till detta också projekt som de genom lär sig att hantera konflikter och tar ansvar för gemensamma regler.

Bakpulver och kompostmaskar 
Iréne Månsson och Eva Johansson, Ekebo förskola, visade på borden framför sig en lång rad experiment inom fysikens, kemins och biologins underbara värld. Varför en stor och tung apelsin med skal ändå flyter i vatten? Varför pyser när vi häller lite bakpulver i en skål med vatten? Och vilken nytta gör egentligen kompostmaskarna?
 
– Vi har haft så mycket roligt kring alla dessa experiment med barnen. Nu vill de göra experiment med allt som är möjligt och det märkt verkligen hur spännande de tycker det är. De suger verkligen åt sig all kunskap, konstaterar Eva Johansson.

 

 

Kvalitetsdag Eslövs kommun

Malin Christoffersson och Amanda Åkesson, Västerbo förskola, är mycket positiva till kvalitetsdagen i förskolan som hölls under måndagen. Foto: Ulf Axelsson/Eslövs kommun

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler