Eslövs kommun logotyp

Konst av Edvard Andersson ställs ut

I 25 år har Eslövs kommun deponerat målningar av konstnären Edvard Andersson. Nu genomförs en samlad utställning i Stadshusets foajé.
1987 fick dåvarande kultursekreteraren Brittmo Bernhardsson frågan om Eslövs kommun hade någon lämplig lokal för en större konstdeposition, Javisst, Stadshusets korridorer, svarade kultursekreteraren.

Konstsamlingen var 87 tavlor av Edvard Andersson, under många år bosatt i Helsingborg. Men det fanns en anknytning till Eslöv. Hans son, Göte Andersson, var under många år anställd som stadsarkitekt i Eslöv.

Tavlorna, både oljemålningar och akvareller, har under de 25 år som gått varit utspridda i korridorer och tjänsterum i Stadshuset. Nu ska konstverken återlämnas till ägarna och därför ställs drygt 20 av verken ut i Stadshusets foajé.

Edvard Andersson föddes i Helsingborg 1891. Han studerade vid konstfackskolan i Stockholm och var under en stor del av sitt liv verksam som teckningslärare i Helsingborg. Han avled 1967.

Vid sidan av arbetet var han en flitig konstnär. Återkommande motiv i hans konst är kvinnor, hav, barn och båtar. Av de konstverk som deponerats i Eslöv är det äldsta från 20-talet och det yngsta från mitten av 60-talet.

Utställningen i Stadshusets foajé pågår till den 16 februari.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler