Eslövs kommun logotyp

Inga pengar till Marieholmsbanan

Trafikverket i Borlänge kan inte få fram pengar till en upprustning av Marieholmsbanan nu och kan inte ge besked om när en upprustning kan ske.
Det framkom när representanter för Trafikverket i Borlänge, Region Skåne och Eslövs kommun träffades på torsdagskvällen.

Eslövs kommun och Region Skåne har i en skrivelse till Trafikverkets generaldirektör Gunnar Malm begärt att verket ska ompröva beslutet att inte anslå pengar.

Marieholmsbanan är den enda pågatågssatsningen i Skåne som är företagsekonomiskt lönsam avseende trafikekonomin. Det är därför Region Skåne går in med en kraftig medfinansiering.

Även Eslövs kommun är beredd att betala en del av satsningen. De pengarna finns i årets budget. De kommande åren finns det inte ekonomiskt utrymme för satsningen.

Vid torsdagskvällens träff framkom att Trafikverket inte river upp beslutet. Verket hänvisar till politiska beslut. Några besked om när en upprustning kan genomföras gavs inte.

Region Skåne och Eslövs kommun har inte gett upp planerna på en upprustning. Diskussionerna mellan region och kommun om banan ska fortsätta.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler