Eslövs kommun logotyp

Har du svårt att hantera din ilska?

Helgerna runt årskiftet kan föra med sig fina glädjestunder men också stunder av stora svårigheter, där våra nära relationer prövas. Ilska och vanmakt kan leda till fysiskt eller psykiskt våld. Kriscentrum i Skåne, där Eslövs kommun är medlem, finns för dig som behöver stöd och hjälp.  
—Män som utövar våld är en viktig grupp för oss på Kriscentrum, säger Staffan Persson som är chef för verksamheten. Männen är underrepresenterade bland våra besökare, knappt hälften.   

Allvarliga konsekvenser
Män som utövar våld har en bild av att våld ger en vinst, om dock kortsiktigt, men de lider långsiktiga svåra förluster. Främst genom att kvinnor, barn och andra närstående tappar förtroende och respekt för dem. De riskerar att hamna i en utförsbacke av asocialt beteende som kan få allvarliga konsekvenser för deras eget liv.  

—Men det går att stoppa och att förändra, fortsätter Staffan Persson. Männen kan göra stora vinster genom att förstå sin våldsproblematik och skaffa sig nya strategier med alternativ till våld!

Alla är välkomna
Kriscentrum i mellersta Skåne finns till för dig som utsätts för, utövar och bevittnar våld. Detta gäller både kvinnor, barn och män. Kriscentrum i mellersta Skåne bidrar till skydd och säkerhet, krisbearbetning och längre samtalsbehandling för att avhjälpa problemet.

Du är välkommen att ringa helt anonym. Det kostar inget, alla medarbetare på Kriscentrum mellersta Skåne arbetar under sekretess och det förs inga journaler.  
 
Kriscentrum i mellersta Skåne
Telefon: 046-35 50 71
Telefontider: måndag-fredag klockan 11.00-12.00, i övrigt telefonsvarare. 
E-post: kriscentrum@lund.se
Besöksadress: Ringvägen 1, 2:a våningen.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler