Eslövs kommun logotyp

Fortsatt utbyggnad av E22

I månadskiftet maj-juni påbörjas motorvägsutbyggnaden av E22 på sträckan mellan Rolsberga och Fogdarp. Arbetet kommer innebära störningar i trafiken och restidsförlängning för alla resande från juli månad. Ombyggnaden ska vara klar december 2013.
För att kunna informera ytterligare om ombyggnaden håller Trafikverket "Öppet hus" på onsdag den 16 maj informera om motorvägsutbyggnaden. Personal från Trafikverket och entreprenören Peab Sverige AB kommer att vara på plats för att svara på frågor. "Öppet hus" hålls på Herrgården, Elisefarms golfklubb mellan klockan 15.00 och 19.00.

Vägen säkrare och miljön bättre 
Genom att bygga om E22 till motorväg och mötesfri väg blir vägen säkrare och miljön bättre för dem som bor utmed vägen. Just nu pågår ombyggnaden av sträckan Hurva-Rolsberga och Hörby Norra-Linderöd, första spadtaget här togs i december 2010. Utbyggnaden bidrar också till att utveckla näringslivet och öka rörligheten på arbetsmarknaden inom Öresundsregionen.

Hårt trafikerad och olycksdrabbad
E22 går från Trelleborg till Norrköping och är en viktig väg tvärs igenom Skåne. I dag är vägen hårt trafikerad och olycksdrabbad.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler