Eslövs kommun logotyp

Fler besöker turistbyrån i Eslöv

Förra sommaren var en speciell sommar mycket tack vare jubileumsfirandet. Det märktes tydligt vid Eslövs Turistbyrå med högt besöksantal, många telefonssamtal och betydligt fler frågor via e-post.  Årets sommar nådde inte riktigt upp till samma nivåer men var betydligt bättre än till exempel sommaren 2010.
– Årets sommar var mycket bra besöksmässigt. Förra året besökte 3151 personer turistbyrån under perioden 1 juni till 31 augusti, bättre än 2010 och även tidigare åt.  Samma period under jubileumsåret var besöksantalet 3312, berättar Helena Nilsson, turistinformatör i Eslövs kommun.
 
Svenskar största besöksgruppen
Svenskar är den största besöksgruppen. En hel del är Eslövsbor besöker själva turistbyrån för att de ska resa eller för att de ska ha besök.
 
– Jag upplever att Eslövsborna gärna vill visa upp besöksmål i kommunen för sina gäster. En del är mycket pålästa medan andra blir glatt överraskade att det finns flera guldkorn på mycket nära håll, menar Helena Nilsson.
 
Stor grupp dagbesökare
Eslöv har en stor grupp dagsbesökare och flera av dem kommer med Skånetrafikens sommarkort.
 
– Ett flertal som har besökt Turistbyrån berättar att de har kommit till Eslöv med sommarkortet, oftast med tåg. De har aldrig eller så var det väldigt länge sedan de besökte Eslöv och vill veta vad det finns att göra. Vi ska inte heller glömma de besökare som bor över hos släkt och vänner eller på något av övernattningsställena som finns i Eslöv eller utanför.  Förutom frågan om vad det finns att titta på i Eslöv så är de nyfikna på vad övriga Skåne har att erbjuda.
 
Positivt med datorer och trådlöst
Att det finns tidningsrum, datorer och trådlöst internet att få tillgång till på turistbyrån upplevs som mycket positivt.
 
–Det är både svenska och utländska besökare som kollar sina mail och facebook men det finns även de som har med sig egna bärbara datorer.  
 
Visst kommer det också utländska besökare till turistbyrån.
 
– Den största andelen är danskar, sedan är det främst tyskar, holländare men även Norrmän är representerade. I stort sett varje sommar dyker det upp 2-3 släktforskande amerikaner. Ofta representerar de en äldre generation och de vill besöka platser där släktingar har bott eller verkat, berättar Helena Nilsson.   

Stor tillgänglighet på biblioteket
Eslövs Turistbyrå befinner sig sedan 2004 i Eslövs stadsbiblioteks entré och är tillgänglig under bibliotekets öppettider, det vill säga 48 timmar i veckan året om. Turistbyrå uppfyller de auktorisationskrav som finns för en grön/vit turistbyrå.
 
Under sommarmånaderna juni-augusti har turistbyrån varit bemannad 40 timmar i veckan utom veckorna 26 till 33, då bemanningen var 44 timmar i veckan. Under övrig tid och säsong hjälper bibliotekspersonalen till.  Antalet besökare räknas under perioden juni till augusti. Även på biblioteksfilialen finns det lite turistmaterial att hämta.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler