Eslövs kommun logotyp

Dagen började som gårdagen slutade i fullständigt kaos

Under natten lyckades vi ordna så att vårt bagage skulle skickas till Entebbe i Uganda och vi lyckades få biljetter till ett plan till Entebbe tidigt på morgonen. Trodde vi.
Men trötta men lyckliga accepterade vi Brittish Airways erbjudande om att sova på ett hotell under natten. Ett fantastiskt fint hotell som vi spenderade fem timmar på under natten, men vi lyckades i alla fall få ett par timmars sömn.
 
När morgonen nalkades och vi kom till flygplatsen i Nairobi visade det sig att vi inte alls hade biljetter till Entebbe - vi hade bara tre biljetter. Efter en ångestfylld väntan på stand by  biljetter, som vi inte fick, lyckades vi andra tre köpa biljetter med ett annat flygbolag. Så alla kom till Entebbe på morgonen. Men inte vårt bagage.

I skrivande stund har vi fortfarande inte fått vårt bagage, men det lär vara på väg till vårt hotell. Väldigt behövligt för man luktar inte så gott efter en lång resa och en dags studiebesök i ugandisk värme... 
 
Eftersom vi blev så försenade under förmiddagen blev vårt program förkortat, men vi har träffat Fullmäktige i Lugazi och börjat presentera oss för varandra. Vi besökte sedan en skola i Lugazi och det är alltid uppskattat.
 
Landet är bedövande vackert med en rik grönska överallt. Men denna grönskande prakt mattas något när man ser fattigdomen som finns överallt.
 
Vi är väldigt väl mottagna och personalen i Lugazi är väldigt välorganiserade vilket vi uppskattar. I morgon fortsätter vi diskussionerna och ska bland annat prata om yrkesutbildningar för ungdomar.

Magnus Månsson, utvecklingsstrateg i Eslövs kommun

 

Delegationen från Eslövs kommun på besök i en skola i Uganda. Foto: Magnus Månsson/Eslövs kommun

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler