Eslövs kommun logotyp

Bättre betyg med nytt arbetssätt

83 procent av eleverna vid Ekenässkolan i Eslöv är behöriga till gymnasiet. Ett nytt arbetssätt vid skolan har gett resultat.
157 elever lämnade årskurs nio vid Ekenässkolan i Eslöv i förra veckan. Av de eleverna är 130 behöriga för gymnasiestudier.

Av de elever som inte klarade behörigheten har 18 haft så kallad anpassad studiegång. Det är bland annat elever som kommit till Sverige det senaste året.

Andelen elever som klarade godkänt i svenska, engelska och matematik ökade med två procentenheter jämfört med förra året, från 81 till 83 procent.

Jämfört med både betygen i årskurs åtta och betygen efter höstterminen var det en kraftig ökning. Då var 76 procent behöriga.

— Vi har haft ett nytt arbetssätt under året och arbetat hårt för att eleverna ska få högre betyg, säger rektor Ing-Marie Gustavsson.

Utökad mentorstid och förenklat schema är att par ändringar. Alla smågrupper har slopats och istället har det varit dubbelbemanning på lektionerna.

I satsningen ingår också kompetensutveckling, ökad uppföljning av elevernas resultat och fler pedagogiska diskussioner i arbetslag, ämneslag och ledningsgrupp.

— Vi har utvärderat utvecklingsarbetet och är överens om att fortsätta efter samma modell nästa läsår, säger Ing-Marie Gustavsson.

De elever som inte klarat behörighet till gymnasiet erbjuds sommarskola. Den anordnas under sex dagar.

— Det är en intensiv utbildning, säger Ing-Marie Gustavsson. För de som ska läsa ett ämne motsvarar sommarskolans undervisning den tid de har haft ämnet under drygt en halv termin.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler