Eslövs kommun logotyp

Åter tågtrafik till Marieholm

Nu är det klart! Från december 2014 går passagerartågen åter via och med stopp i Marieholm mellan Lund och Helsingborg.
– Att vi åter får passagerartrafik på Marieholmsbanan kommer att betyda mycket för Eslöv, för pendlarna och framförallt för Marieholm. Ett mycket positivt besked, konstaterar Cecilia Lind (S), kommunstyrelsens ordförande i Eslöv.

Stehag fördubblat antalet invånare
Under tisdagen informerades kommunstyrelsens arbetsutskott i Eslöv om Trafikverkets beslut att åter satsa på passagerartrafik på Marieholmsbanan. Mycket glädjande, menar Henrik Wöhlecke (M), kommunalråd i Eslöv.  

– Vi vet vad Pågatågstrafiken har betytt för Stehag, orten har fördubblat sitt invånarantal sedan tågen började gå för 20 år sedan. Nu ser vi samma möjlighet för Marieholm, att kunna ta sig med tåg till och från orten kommer att betyda mycket för dess utveckling, menar Henrik Wöhlecke.

Två tunnlar och station
Förutom Trafikverkets investering i Marieholmsbanan kommer Eslövs kommun också att satsa ett  antal miljoner för att kunna förverkliga passagerartrafiken till Marieholm. Fram till det att tågen ska börja rulla ska två tunnlar byggas under Smålandsvägen och Norregatan. Dessutom ska en station byggas i Marieholm. Totalt beräknas kommunens investering hamna på drygt 40 miljoner kronor, varav fem miljoner kronor är kostnaden för stationen i Marieholm.   

Till en början kommer passagerartrafiken mellan Lund och Helsingborg med stopp i Marieholm att gå varje timma. På sikt planerar dock Trafikverket för ännu tätare trafik mellan Malmö och Helsingborg och då kommer tågen att rulla via Marieholm med stopp varje halvtimma.

Kontaktcenter

- välkommen till Eslövs kommun!

Telefon: 0413-620 00
E-post: kommunen@eslov.se

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv

Postadress:
Eslövs kommun, 241 80 Eslöv

Org.nr: 212000-1173

Fler kontaktuppgifter 

Följ oss

Eslövs kommun på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Händer i Eslövlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, kommunala
och andra arrangemang
i Eslövs kommun

Eslöv och jaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Facebooksida, nyheter
om Eslövs utveckling

Nyheter via RSS

Se alla våra kanaler