Startsidan

Ta chansen starta eget företag i sommar

Använd sommarlovet till att driva ett eget företag som sommarjobb. Sommarlovsentreprenörer 2011 är till för dig som ska börja, går i eller har slutat gymnasiet i år och är bosatt i Eslöv, Hörby eller Höör kommun.
I sommar kommer Leader MittSkåne, där större delen av Eslövs kommun ingår, att arrangera projektet Sommarlovsentreprenörer. Sommarlovsentreprenörerna har i flera år nu varit en populär sysselsättning för ungdomar. Många unga har sett en möjlighet till erfarenhet av att utveckla en affärsidé och driva ett eget företag.  

Behövs ingen färdig idé 
Måndagen den 20 juni drar kickoffveckan för sommarlovsentreprenörerna igång. Under denna vecka får deltagarna utveckla sin idé, lära sig olika aspekter av att driva ett företag och göra sig beredd på att dra igång sin verksamhet. Finns ingen färdig idé så finns möjlighet att komma på den under kickoffveckan.
 
Efter kickoffveckan får deltagaren ett startbidrag på 2 000 kronor. Startbidragen är finansierade av det lokala näringslivet där företag går in som sponsorer och mentorer för ungdomarna.

Arbeta på egen hand 
Under fyra veckor arbetar så deltagarna på egen hand i sitt företag. Under denna tid finns möjlighet att få hjälp och handledning från Leaderkontoret. Det kommer också att hållas veckomöten där entreprenörerna kan dela med sig av sina erfarenheter med de andra ungdomarna som är igång och lära av varandra.
 
Den 22 juli avslutas första delen av projektet. Detta innebär att deltagarna därefter själva får avgöra om de vill fortsätta att arbeta i projektet eller inte. Den 26 augusti sker sen den "riktiga" avslutningen. Vid denna ska deltagarna presentera sitt företag och berätta lite om hur arbetet har gått och hur framtiden ser ut.   

Anmälan senast den 20 maj 
Sista anmälningsdag för att bli Sommarlovsentreprenör är fredagen den 20 maj. För att läsa mer och anmäla sig; går in på www.ungimittskane.se/sle och fyll i formuläret på sidan. Det går också att skicka ett mail till rasmus@leadermittskane.se eller ringa 0735 — 405 439.

Senast ändrad:
2011-04-28

Ansvarig för uppdatering:
Ann Lagerwall

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se