Startsidan

Svårt välja vinnare i slottstävling

Nu är tävlingen där kommunens förskolor och skolor har fått tävla i slottsbygge avgjord. Vinnare blev klass 1B på Stehagsskolan. Klass 3A,B på Västra skolan knep andraplatsen och Bamsegruppen på Norrebo förskola i Eslöv blev riktigt god trea.
Eslövs kommun är ju en av landets mest slottstäta kommuner och nu finns alltså ännu fler ståtliga slott i kommunen. Totalt bidrog förskolorna och skolorna med hela 22 nya slott — alla byggda i mjölkkartonger. Samtliga har stått för beskådan i Stadshuset i Eslöv.
 
Det är avdelningen Måltid, inom förvaltningen Service och Teknik, som utlyste slottstävlingen för en tid sedan. Detta för att uppmärksamma slottstäta Eslöv lite extra under dess 100-årsjubileum.

Klätt sig till "slottsfruar"  
Under dagen pyntades också matsalarna i kommunens skolor lite extra och på vissa håll hade personalen klätt sig till riktiga "slottsfruar". Dagen till ära serverades också en riktig slottslunch, nämligen slottsstek med potatis, gelé och pressgurka.
 
Slottsutflykt som vinst
Förstapriset i tävlingen blir en utflykt för hela klassen till, såklart, ett av Eslövs kommuns nio slott, nämligen Trollenäs slott. Andrapriset blir snygga ryggsäckar till samtliga i klassen och som tredjepris kommer det att överlämnas lite godsaker till hela klassen.
 

Kalvin slottet

Vinnare blev klass 1B på Stehagsskolan med Kalvin slottet. Foto: Ulf Axelsson/Eslövs kommun

Senast ändrad:
2011-04-29

Ansvarig för uppdatering:
Ann Lagerwall

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se