Startsidan

SM för funktionshindrade i Eslöv

Den 12-14 augusti avgörs SM och Special Olympics för fotbollslag i Eslöv. Bakom arrangemanget står Trollenäs IF och Svenska Handikappidrottsförbundet i samarbete med Eslövs kommun och Skånes Handikappidrottsförbund.
Fler än 50 lag är anmälda till tävlingen och matcherna spelas på idrottsplatsen i Trollenäs och vid tre idrottsplatser i Eslöv, varav Berga IP är huvudarena. Gruppspelet kommer att genomföras under lördagen och slutspel/final är planerat till söndagen.

Fem olika divisioner
Turneringen är godkänd av Svenska Handikappförbundet som tidigare i år sa ja till Trollenäs IF:s ansökan om att hålla den i Eslöv.  

I Special Olympics delas lagen in i fem olika divisioner för att göra spelet så jämt som möjligt. Alla deltagande lag måste vara medlemmar i Svenska Handikappidrottsförbundet.

Bildades i april 1953
Trollenäs IF bildades i april 1953. Föreningen har knappt 300 medlemmar varav merparten är under 20 år. Föreningen är den enda fotbollsklubben i mellanskåne som har en särskild sektion för handikappade. Sektionen för personer med funktionsnedsättning startade föreningen 2003.
 
Läs mer om Trollenäs IFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och SM och Special Olympics för fotbollslaglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast ändrad:
2011-07-14

Ansvarig för uppdatering:
Ann Lagerwall

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se