Startsidan

Pop-nostalgi med Svenne Hedlund

Svenne Hedlund är gästartist vid en nostalgikväll om popklubben Cop Hause i Hotell Stensson på fredag klockan 18-24.
I mitten av 60-talet hade polisen flyttat från lokaler vid Södergatan till nuvarande lokaler vid Föreningstorget. i Eslöv Ett gäng ungdomar fick överta det gamla polishuset.

Ungdomarna genomförde en renovering och ombyggnad av lokalerna. I ett hörn byggdes en några decimeter hög scen. Lokalerna fick också en bar för servering av läsk.

I november 1966 invigdes popklubben Cop Hause med konsert av Ola and the Janglers. 400 ungdomar kom och det var lokalerna inte anpassade för.

Premiärkonserten kunde trots trängseln genomföras som planerat. Men vuxna fick bilda kedja framför scenen för att ungdomar inte skulle falla in bland artister och instrument.

Popklubben fortsatte att arrangera konserter i lokalen. 40-talet band besökte klubben under ett år. Men de riktigt stora banden fick spela på andra platser.

När Hep Stars kom till Eslöv första gången blev det konsert i Medborgarhuset med 800 i publiken. Andra gången blev det konsert i Skytteskogen inför 1 200 personer.

I samband med kulturnatten på fredag återuppstår Cop Hause för en kväll — men på andra sidan Södergatan i Hotell Stensson.

En liten utställning om popklubben anordnas och dessutom blir det försäljning av en minnestidning som Jonas Skeltervik gjort.

Under kvällen spelar Eslövsgruppen Fairfield tidstypisk musik. Kvällens gästartist är Svenne Hedlund från Hep Stars.

Senast ändrad:
2011-09-06

Ansvarig för uppdatering:
Sigvard Olsson

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se