Startsidan

Överläggning om utbyte med Viljandi

Fyra representanter för vänorten Viljandi i Estland gästar under fredagen Eslöv. I besöket ingår överläggningar om ökat utbyte.
Eslövs kommunledning med både politiker och tjänstemän besökte tidigare i år Viljandi. Nu är fyra representanter för Viljandi på besök i Eslöv.

De fyra är ordföranden i stadsstyrelsen Tarmo Loodus, vice borgmästaren Ardo Agasild, chefen för utbildning och kultur Tiivi Tiido och chefen för information och turism Krista Kull.

Besöket i Eslöv inleddes med att kommunalrådet Cecilia Lind informerade om kommunen. Hon presenterade också den kommunala organisationen och verksamheten.

I förmiddagens program ingick besök i vattentornet för att se Eslöv från ovan, vandring längs Hälsans stig och studiebesök hos Trollets uteförskola.

Under dagen ska gästerna också besöka Medborgarhuset, titta på utställningen Eslov Wide Shut och besöka Stadsbiblioteket.

Dagen avslutas med överläggningar om ett ökat utbyte mellan Viljandi och Eslöv. Det är framförallt ett utbyte för barn och ungdomar som diskuteras. Både kommunala verksamheter och föreningar kan bli aktuella.

Gästerna från Viljandi ska under kvällen besöka en del av kulturnattens arrangemang.

Senast ändrad:
2011-09-09

Ansvarig för uppdatering:
Sigvard Olsson

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se