Startsidan

Öppet hus på reningsverket i Ellinge

Miljöarbetet på reningsverket i Ellinge presenteras när öppet hus anordnas lördagen den 14 maj klockan 10-16.
I arrangemanget ingår rundvandring på reningsverket med information om de olika processerna för att rena avloppet. Dessutom visas produktionen av biogas.

På området finns flera miniutställningar. En visar hur en villas vatten- och avloppsinstallationer under marken ser ut. En presenterar arbetet med att få slammet så rent att det kan spridas på åkermark.

Mätpersonalen presenterar sitt arbete, företaget Anoxkaldnes presenterar sina försök, laboratoriet visar sitt arbete och Volvo och Volkswagen ställer ut biogasbilar. Det blir även utställningar om uppströmsarbeten, vatten och vatten- och avloppsverksamheten.

För barnen anordnas ponnyridning, trolleri med Claes Cimmerholm, ansiktsmålning av Jenny Jönsson och utställning av smådjur från 4H-gården. Barnen kan också bli miljöhjältar genom att lösa olika uppdrag.

Vid två tillfällen under dagen, klockan 11 och 13, kommer en biogasbuss att avgå från Ellinge till utbyggnadsområden och natursköna platser i Eslöv. Planarkitekten och kommunekologen berättar om vad som är på gång och vad som redan finns.

I Ellinge blir det också servering av grillad korv, kaffe och kaka.

Senast ändrad:
2011-05-06

Ansvarig för uppdatering:
Sigvard Olsson

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se