Startsidan

Ombyggnad av Stadshusets foajé

Stadshusets foajé ska byggas om under hösten och vintern. I satsningen ingår bland annat en säkrare trappa till andra våningen.
Kommunfullmäktige godkände på måndagen att 2,5 miljoner kronor anslås till ombyggnader i Stadshuset. En del är att bygga om tidigare IT-avdelningen till tjänsterum.

En annan del är att bygga om husets foajé. I satsningen ingår bättre arbetsplatser för anställda vid Medborgarcentrum och ny trappa.

— Ombyggnad av foajén har diskuterats tidigare men det är inte så angeläget att det måste tidigareläggas, sa Bertil Jönsson, (NKE). Det kan tas upp i arbetet med budget 2012 och prövas mot andra investeringar.

— Vi har byggt upp ett Medborgarcentrum som är ett verkligt medborgarkontor och fungerar bra, sa Cecilia Lind (S). Men de anställda sitter spretigt. Foajén går att använda på ett mycket bättre sätt.

— I Stadshuset saknas en vettig trappa upp till andra våningen, fortsatte Cecilia Lind. Det som finns är en smal trappa som många använder och det inträffar ofta tillbud. Vi har råd att genomföra den här ombyggnaden.

Förslaget om ombyggnad godkändes utan omröstning.

Senast ändrad:
2011-09-28

Ansvarig för uppdatering:
Sigvard Olsson

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se