Startsidan

Norrevångshallen kostar 110 miljoner

Nya Norrevångshallen i Eslöv kostar 110 miljoner kronor. Servicenämnden vill ha fullmäktiges uppdrag att genomföra satsningen.
Norrevångshallen i Eslöv förstördes genom en anlagd brand 2010. Nu har Service och Teknik tagit fram ett förslag till ny hall.

Nya Norrevångshallen får enligt förslaget en hall för publik och en hall för träning. I den stora hallen blir det plats för ungefär tusen åskådare. Det blir även bås för TV-kommentatorer, pressrum och vip-loger.

De båda hallarna ska i första hand användas för handboll och skolidrott. Brottning och karate får lokalen på Ekevalla och ska liksom bordtennis endast använda hallen i samband med arrangemang som kräver stor yta.

I den nya hallen blir det också åtta omklädningsrum, bastu, klubbkontor, serveringar, konferensrum och ett mottagningskök. Den totala ytan blir cirka 7 250 kvadratmeter. I den gamla hallen fanns 4.919 kvadratmeter.

Om  kommunfullmäktige säger ja till förslaget i juni kan upphandlingen av grundåtgärder starta i slutet av sommaren. Nya Norrevångshallen beräknas vara färdig för invigning senast i december nästa år.

Senast ändrad:
2011-05-12

Ansvarig för uppdatering:
Sigvard Olsson

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se