Startsidan

Kulturnatt med stor körkonsert

Dans, musik, sång, konst och berättelser ingår när Kulturnatten anordnas i Eslöv på fredag. Kvällen avslutas med en stor körkonsert.
Kulturnatten invigs på Stora torg på fredag klockan 18 av Jan Penser. I samband med invigningen blir det utdelning av Lions kulturpris. Gustav Blomsterberg spelar trumpet med Morendo Brassensemble.

I underhållningen på torget under kvällen medverkar bland annat A69 Crew, Shuffle Dance, Fredrik Bengtsson, Folkhögskolans musikal, Attitude 69, Rupert Knödl und seine Original Gulaschbarone, Hemvärnets musikkår och Club med dj Ilir Suleimani.

I Medborgarhuset och Lilla Teatern anordnar konstnärer och konsthantverkare utställningar. Där blir det också underhållning av Eslövs dragspelsklubb, Los Quattros och Diedamp. Framför Medborgarhuset finns konstprojektet Pir på Kulturnatten, som invigs klockan 19.

I Eslövs stadsmuseum inviger Jan Penser en utställning av Föjers foton på tema konfirmation klockan 17. I stadsbiblioteket berättar Mårten Melin om sina böcker för barn och Christina Claesson om magiska damer.

Dessutom är det öppet på Mötesplats 0413, i Eslövs Leksaksmuseum och Företagsmix. Restaurangutbildningen Vuxenutbildningen i Eslöv har matservering. Det blir dessutom flera matvagnar.

Kulturnatten avslutas med en stor körkonsert i Eslövs kyrka. Klockan 22 går en fackelmarsch från Stora torg till kyrkan. I konserten klockan 22.30 medverkar Eslövs kyrkokör samt körer från vänorterna Rudersdal i Danmark och Asker i Norge.

Senast ändrad:
2011-09-05

Ansvarig för uppdatering:
Sigvard Olsson

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se