Startsidan

Handikappföreningarnas dag firas

Handikappföreningarnas dag firas i Medborgarhuset i Eslöv den 15 oktober. Arrangemanget ingår i Eslövs jubileumsfirande.
Tolv handikappföreningar och handikapporganisationer bjuder på en blandning av information och underhållning klockan 13-17. Föreningarna presenterar sin verksamhet i utställningar och informerar om sina aktiviteter.

I arrangemanget ingår ett underhållningsprogram. Stefan Persson medverkar med sång och musik klockan 13, Aktiva tjejer har modevisning klockan 14 och FUB:s teatergrupp ger en föreställning klockan 15.

Det blir även barnaktiviteter med Tine Billing och Gunnar Åberg. Tipsrunda för både barn och vuxna samt fototävling med gamla foton från Eslöv är ett par andra inslag. Prisutdelning sker klockan 16.30.

17 företag medverkar med visning av hjälpmedel för funktionshindrade. Det handlar om fotvårdsmedel, strumpor, ortopediska fotbäddar, diabeteshjälpmedel, medicin, hälsokost, tekniska hjälpmedel med mera.

Skånetrafiken och Veolia Transport AB har en buss parkerad utanför Medborgarhuset. Där blir det demonstration av tillgänglighet och information om det nya systemet för inköp av biljetter.

De föreningar och organisationer som medverkar är Synskadades riksförbund i Ringsjöbygden, FUB Mellanskåne, Hjärt- och lungsjukas förening, Hörselskadades riksförbund, ABF Mellanskåne, Lundabygdens Celiakiförening, Diabetesföreningen i Eslöv med omnejd, Reumatikerföreningen Mellanskåne, Dyslexiföreningen Runstenen, Personskadeförbundet RTP, RBU Rörelsehindrade Barn och Ungdomar samt DHR De Handikappades Riksförbund.

Senast ändrad:
2011-10-07

Ansvarig för uppdatering:
Sigvard Olsson

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se