Startsidan

Förtidsröstning i flera skånska kommuner

Vid omvalet i Västra Götalands län och Örebro kommun ordnas förtidsröstning den 5-15 maj i flera kommuner i Skåne. På valdagen, den 15 maj, är det också möjligt att rösta i en vallokal i dessa kommuner.
Inför omvalet har varje kommun utanför omvalsområdet själv fått välja om de vill erbjuda förtidsröstning. Eslövs kommun har valt att inte arrangera förtidsröstning. De skånska kommuner som ger möjligheten till förtidsröstning är istället Sjöbo, Malmö, Lund, Helsingborg, Trelleborg och Simrishamn.

Folkbokförda har rösträtt 
Rösträtt i omvalet i Västra Götaland län och Örebro kommun är folkbokförda i Västra Götalands län och Örebro kommun. Till alla som finns med i röstlängden har det skickats ut ett röstkort. Röstlängden fastställs 30 dagar före dagen för omval, det vill säga den 15 april. Om du inte fått ditt röstkort, tappat det eller behöver få det skickat till en annan adress kan du beställa ett nytt.

Rösta där det passar dig 
Du kan förtidsrösta i vilken av röstningslokalerna för förtidsröstning du vill, oavsett i vilken kommun lokalen ligger. Förtidsröstningen pågår den 5-15 maj. På valdagen den 15 maj ska minst en röstningslokal per kommun i omvalsområdet vara öppen.
 
Läs mer om omvalet i Västra Götalands län och Örebro kommun på Valmyndighetens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 
Läs mer om i vilka skånska kommuner du kan förtidsrösta och rösta på valdagen den 15 majlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om röstkortlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Senast ändrad:
2011-05-04

Ansvarig för uppdatering:
Ann Lagerwall

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se