Startsidan

Firade Eslöv 100 år med trerättersmeny

Lite trångt men vad gör det när Eslövs stad ska firas. På Bergagården samlades boende och personal på tisdagen för att tillsammans äta en trerättersmiddag som anstår en 100-åring.
Eslöv 100 år firas på Bergagården

Lisbeth Rönnerstål delar ut förrätten, gubbröra på macka, vid jubileumsfirandet på Bergagården på tisdagen. Foto: Ulf Axelsson/Eslövs kommun

— Verkligen roligt att vi kan göra det här. Det är ju lite speciellt att bo i en stad som fyller 100 år, det måste vi såklart fira ordentligt, säger Emma Nydahl, enhetschef på Bergagården.  

Festlig dukning i blått och gult 
Gubbröra på macka till förrätt och Sallerupsstek med portvinssås, klyftpotatis, gelé och goda grönsaker till huvudrätt. Och en len pannacotta med hallonsås till efterrätt. En som sagt middag som anstår en 100-åring. Till detta vackert dukade bord i blått och gult.

— Ja, vi ville göra det extra festligt även med dukningen och blommor. 57 boende och ett 30-tal personal är vi som äter tillsammans, så som sagt lite trångt med roligt, säger Emma Nydahl.

Det är avdelningen Måltid inom förvaltningen Service och Teknik som genom att servera en jubileumsmiddag vill hylla Eslövs stad lite extra. Trerättersmiddagen serverades också i Stadshusets restaurang Majken på tisdagen.

Slottsstek i förskolor och skolor 
Nästa torsdag, den 28 april, bjuder också Måltid alla förskolor och skolor i kommunen på en slottsmiddag som en hyllning till Eslöv.  Men en slottsmiddag, bestående av slottsstek, gräddsås och värdshusgrönsaker, vill avdelningen uppmärksamma att Eslöv är en av landets mest slottstäta kommuner.

Nio pampiga slott varav de äldsta är Trollenäs slott, Örtofta slott och Ellinge slott finns inom kommunens gränser. Övriga slott är Skarhults slott, Löberöds slott, Hjularöds slott, Kastberga slott, Rönneholms slott och Viderups slott.

Senast ändrad:
2011-04-28

Ansvarig för uppdatering:
Ann Lagerwall

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se