Startsidan

Eslöv nomineras för säkerhetsarbete

Eslöv uppmärksammas åter för sitt arbete för att skapa ett tryggare Eslöv. Tillsammans med två kommuner nomineras nu Eslövs kommuns säkerhetsarbete i branschens största tävling "Security Award".
Bland annat framhålls satsningen på värmesensorer och bildandet av samverkansgruppen "Örat mot marken" i motiveringen till att nominera Eslövs kommun för sitt säkerhetsarbete.  

Omfattande bränder 
Det var efter de omfattande bränderna, där bland annat Norrevångshallen totalförstördes i juni förra året, som behovet av att förebygga de dramatiska bränderna blev stort för kommunen. Omgående fattades en rad beslut i ett försök att skapa en ökad trygghet för Eslövs medborgare. Besluten verkställdes i snabb takt.
 
I samverkansgruppen "Örat mot marken" arbetar Eslövs kommun tillsammans med polis, räddningstjänst och bevakningstjänst för att långsiktligt skapa ett tryggare Eslöv. Gruppen träffas varje vecka och utbyter erfarenheter och diskuterar fram gemensamma åtgärder.

Klippte buskage 
Andra åtgärder som ingår i kommunens förebyggande arbete för att öka säkerheten är bland annat inhägnade sopkärl, nedklippning av buskage runt kommunala byggnader, inget brännbart material får placeras mindre än sex meter från fasaderna och ungdomsprojektet "Sommarsatsningen".

Utdelning i Stockholm
Security Awards är säkerhetsbranschens största tävling, en tävling som premierar personer och företag som har utmärkt sig med nyskapande, konstruktiva och framgångsrika lösningar och metoder för att öka säkerheten för enskilda och egendom.

Totalt delas priser ut i tolv olika kategorier, i bland annat Årets säkerhetsföretag och Årets IT-säkerhetslösning. Eslöv är nominerad i sin kategori med Karlstad och Nyköping.

Prisutdelningen  sker i Stockholm den 28 september.
 

Stormöte Örat mot marken

Samverkansgruppen "Örat mot marken" bildades förra året för att skapa ett tryggare Eslöv. Nu har Eslövs kommun uppmärksammats för sitt säkerbetsarbete och nominerats i branschens största tävling. Foto: Ulf Axelsson/Eslövs kommun

Senast ändrad:
2011-08-19

Ansvarig för uppdatering:
Ann Lagerwall

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se