Startsidan

EMUS firar med jubileumsrevy

Eslöv fyller 100 år. Lokalrevyn fyller 100 år. Det firar EMUS med Jubileumsrevyn i Medborgarhuset.
1 januari 1911 fick Eslövs stadsrättigheter. 8 januari 1911 var det premiär för Eslöf intime eller Sten Stensson Stéens hemkomst, den första Eslövsrevyn.

Eslövsbor hade tidigare skrivit enstaka nummer till revyer som gästspelade. Men när Eslöv blev stad så blev det också en hel lokalrevy.

Jubileumsrevyn är det passande namnet på EMUS lokalrevy 100 år senare. Revyn hade premiär den 7 januari och hittills har det blivit sju föreställningar.

- Gensvaret har varit otroligt bra, säger Lars Linder. Publiken skrattar, jublar och applåderar. Jag tror inte att vi har fått sådan respons tidigare. Det är jättetrevligt.

I revyn medverkar Boel Jönsson, Lena Leander-Berggren, Madeleine Dietrich, Maria Persson, Maria Swenzohn, Therése Andersson, Åsa Gustafsson, Bengt Dietrich, Fredric Bengtsson, Gert Thell, Johan Samuelsson och Lars Linder.

Hela tio personer har skrivit manus till föreställningen. Sex av dessa är gästskribenter som i vanliga fall skriver till andra revyer.

- Vi har satsat extra på manus, säger Lars Linder. De sex är utspridda över hela landet.

Ytterligare tre föreställningar av Jubileumsrevyn är inplanerade. Det är föreställningar 28-29 januari.

EMUS arrangerar i augusti årets revy-SM, där tävlingen "Årets revynummer" ingår. Vilket av numren i Jubileumsrevyn som EMUS ska medverka med är inte klart.

Eslövsrevyn

100 år efter uppsättningen av den första lokalrevyn i Eslöv firar EMUS med Jubileumsrevyn.

Senast ändrad:
2011-01-26

Ansvarig för uppdatering:
Sigvard Olsson

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se