Startsidan

Barn ställer ut framtidens förskolor

Framtidsförskolan som kan flyga, undervattensförskolan, freds- och lasertåget samt djurräddningspatrullen visas i Stadsbiblioteket.
Modellerna är resultatet av 100-årsfirandet vid fyra förskolor i Eslöv och Örtofta och ställs ut i barnavdelningen till den 17 maj.

- Vi började med att berätta om hur det var för 100 år sedan och visade en del gamla föremål, berättar förskollärare Sussi Ström. Sedan fick barnen rita och berätta hur det blir om 100 år.

Fyra framtidsvisioner presenteras av barn vid Jonasbo, Munkebo, Nunnebo och Toftabo. De har illustrerat sina berättelser med färgglada modeller.

Ett av bidragen är framtidsförskolan som kan flyga omkring med hjälp av ballonger. Förskolan har en fadderförskola i rymden.

Ett annat är undervattenförskolan, där barnen har stora möjligheter att studera djurlivet i havet. Barnen åker till och från förskolan med båtbil.

I utställningen ingår också freds- och lasertåget med våningsvagn, matvagn, djurvagn, sovvagn till djuren och filmvagn.

Fjärde bidraget är djurräddningspatrullen som hämtar skadade djur i fjärran länder för transport till djursjukhus.

100-årsfirande

Förskolan som kan flyga omkring med hjälp av ballonger och har en fadderförskola i rymden är en av barnens visioner. Foto: Eslövs kommun/Ulf Axelsson

Senast ändrad:
2011-04-27

Ansvarig för uppdatering:
Sigvard Olsson

Ansvarig förvaltning:

Postadress: Eslövs kommun, 241 80 Eslöv  |  Org.nr.: 212000-1173  |  Telefon: 0413-620 00  |  E-post: kommunen@eslov.se